19.-20.12.2016 Helsinki – Travemünde eli nopea laivaloma matkalla etelään

Se on taas meidän kesäloman aika, kuten monena muunakin vuonna joulukuussa. Saimme kohtuu hyvän tarjouksen Finnlinesilta, joten päätimme hypätä laivaan ja säästää itseltämme Ruotsin läpiajon puuduttavuuden.

Matkalla laivaan. Saattoauto melkein eksytti meidät 🙂

 

Finnlinesit lähtee Vuosaaresta klo 17.00 ja satamassa pitää olla pari tuntia ennen lähtöä ja niin me olimmekin. Saattoauto johdatti meidät laivaan läpi sokkeloisen satama-alueen.

Laivassa ei ole hirveästi shoppailumahdollisuuksia, kun se on pääasiassa rahdin kuljettamista varten tehty, mutta pieni kauppa sieltäkin löytyi. Laivalle päästyämme teimme pienen kierroksen ja katselimme vähän telkkaria, kunnes oli ruoka-aika. Tarjolla oli oikein hyvät alkupalat ja pääruokana joulumenu. Laatikot olivat oikein hyviä ja selkeästi itse tehtyjä.

Aikas siniset seinät oli laivan rappusissa.

Ruoan jälkeen menimme hyttiin katsomaan telkkaria… Tai niin sitä luulis… Heräsimme klo 22.00 siihen, että pitäis varmaan käydä iltapesulla ja mennä oikeasti nukkumaan.

14 tunnin yöunien jälkeen heräsimme aamulla pirteinä brunssille. Kattaus oli kohtuullisen monipuolinen. Seuraavaksi oli vielä vuorossa päivällinen klo 18.30. Siinä se sitten päivä menikin. 🙂

Laiva saapui satamaan klo 22.30 paikallista aikaa eli 21.30 Suomen aikaa. Pääsimme laivasta ulos ja otimme suunnaksi Bremenin. Saavuimme Reisemobil Stellplatz am Kuhhirteniin puolen yön jälkeen. Yöpyminen maksoi 15 euroa ja se maksettiin automaattiin. Sen lisäksi piti lunastaa lippu (euron kpl) vessa/suihku –yhdistelmään. Lippu oli voimassa seuraavaan päivään klo 14 asti. Suihkuun jos halusi, niin sit piti vielä syöttää kolikoita masiinaan ja yhdellä eurolla sai 5 minuuttia suihkuaikaa. Ja sähkö maksoi 50 senttiä kwh. Laitoimme masiinaan 2,50 euroa ja sähkö loppui aamulla poislähdön aikaan. Yöpymisen hintaan kuului oikein hyvä WiFi ja salasana oli painettu kuittiin. Alue oli tosi siisti ja suihkut olivat hyväkuntoisia. Vähän kallishan toi paikka oli, mutta hyvä.

Puistomainen Stellplatz aamulla
Puistomainen Stellplatz an Kuhhirten aamulla

 

Palaamme asiaan

Anne ja Juhani

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s