Lomaan kuuluu valinnan vapaus. Eli vapaus valita röhnöttääkö paikoillaan vai tekeekö jotain. Meillä ei muutamaan päivään suoritettu mitään, vaan ainoa pakollinen asia oli koiran ulkoilutus. Aikaisemmin löytämämme intialainen ravintola oli sulki seuraavat 3 viikkoa, joten tyydyimme paikalliseen kiinalaiseen ravintolaan. Ruoka oli aika mautonta, mutta take-away astiat olivat aivan loistavat ja tiskasimme ne jatkokäyttöä varten.

Kävelylenkillä törmäsimme tumbleweediin. Etsin tälle suomennosta ja löysin nimen arokierijä. Eli kyseessä on kasvista (tässä tapauksessa puusta) irronnut oksa tai muu osa, joka pyörii tuulen mukana vaikka mihin. Näitä näkee länkkäreissä.
Appelsiinipuu lenkin varrella. Appelsiinit maksaa täällä 3-5 e/5 kg ja niitä säilytetään ulkona.

Chili on oppinut asuntoautoelämään aika hyvin. Meillä on kotona ollut koko ajan Chilin kanssa se ongelma (Chili on nyt 10 kk vanha), että se ei osaa kertoa milloin pitää päästä ulos. Nyt asuntoautossa se on oppinut herättämään meidät klo 8.30 – 9.00. Se hyppää alas sohvalta, tassuttelee meidän sängyn viereen ja raapii sängyn sokkelia. Siitä tiedämme, että nyt meille on esitetty palvelupyyntö 🙂

Naapurikyttääjä hommissa… 😀
Narupallo saa kyytiä.

12.1.2020 lähdimme Torreviejaan. Torreviejassa asuu n. 100 000 asukasta. Asukkaista n. 40 % on alkuperältään muita kuin espanjalaisia. Suurimmat muualta tulleet kansallisuusryhmät ovat venäläiset (5,6 %), britit (5,6 %), ukrainalaiset, romanialaiset, bulgarialaiset, saksalaiset ja ruotsalaiset. Lisäksi muita kansallisuuksia on 16,3 %. Eli turismi on täällä todella suuri työllistäjä.

Koiraranta edessä

Nimi Torrevieja tarkoittaa vanhaa tornia ja vuoteen 1803 asti Torrevieja tunnettiin lähinnä vartiotornistaan ja se oli pieni kalastajakylä. Torreviejassa on myös 2 suolajärveä (Las Salinas), joista edelleen saadaan suolaa. Vuonna 1829 alueella koettiin maanjäristys, joka tuhosi koko kylän. Jälleenrakennus oli nopea ja kylä pysyi hengissä. 1900-luvun alussa Torreviejassa asui n. 8 000 ihmistä.

Siellä sitä suolaa on.

Torrevieja tunnetaan espanjalaisten keskuudessa myös nimellä Playa de Madrid eli Madridin ranta. Tämä johtuu siitä, että monilla espanjalaisillakin on toinen koti tällä alueella.

Menimme Torreviejan keskustassa kaffelle ja kävelimme vähän rannalla. Tähän väliin täytyy kertoa tositapaus: pariskunta tulee terassikahvilaan ja nainen sanoo: ’oles nyt rauhallisesti… Älä syö sitä paperia!… Koitas nyt käyttäytyä!…Istu rauhallisesti… Et sä voi seurata jokaista ihmistä…’ Tämä pariskunta oltiin siis me. Vieressämme istunut vanhempi suomalaispariskunta luuli, että puhun Juhanille ja selin minuun istunut mies oli iloisesti yllättynyt, kun huomasi Chilin, jolle olin siis puhunut. Hän totesi, että ihmetteli, miten oikein puhun miehelleni. 😀 Juhani totesi huvittuneena, että koulutuksen tässä vaiheessa hän osaa jo istua ravintolan pöydässä syömättä serviettejä! 😀

Chili löysi rannalta koirakavereita, joiden kanssa juosta. Osa rannasta oli koirilta kiellettyä aluetta, mutta koirillekin löytyi oma ranta, jossa juoksennella.

Chili nauttii olostaan 😀

Kävimme Torreviejassa rautakaupassa. Tarvitsimme pari ledilamppua ja ihmesienen. Meillä oli asuntoauton perässä auton meille myyneen liikkeen mainostarra ja koska liikkeen toiminta oli todella syvältä, Juhani halusi sen tarran irti autosta keinolla millä hyvänsä. Tarra itsessään lähti pois ihan näppärästi, mutta tarran liima on jotain avaruusajan mallia. Liiman ja sen jälkien poistamiseksi on kokeiltu vannepesuainetta, asetonia, vahaa, erikoissuperhyvää pien irrottamiseen tarkoitettua ainetta,… Ihmesieni löydettiin, mutta sekään ei tehonnut. Seuraava keino on auton myllytys, kun päästään kotiin.

Auringonlaskun aikaan Torreviejassa.

Lopun aikaa lomailimme enemmän tai vähemmän laiskottelun merkeissä.

Bougainvillea eli ihmeköynnös.

Perjantaina 17.1.2020 on taas aika lähteä ajelemaan kohti pohjoista.

Palaamme asiaan!

Anne ja Juhani… sekä Chili

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s