19.-21.12.2019 Suomesta kohti etelää Ruotsin, Tanskan ja Saksan kautta. Mukana myös Chili.

Meidän lomalle lähtö oli taas sellainen nopeusennätysten ja viimetipantehtävien yhdistelmä. Olemme päivittäneet asuntoautomme ja se haettiin viimeistelystä lähtöpäivän aamuna. Piti myös muistaa laittaa lumilapio terassille näkyvään paikkaan, jotta ei käy niin kuin viime vuonna. Silloin lumilapio oli hautautunut lumeen tuntemattomaan paikkaan meidän pihalla, koska eihän sitä osannut ajatella, että palatessa on lunta metrin verran, kun lähtiessä ei ollut lainkaan. Sen lisäksi piti katkaista vedet, pistää postinjakelu katkolle, tehdä työhommat, pakata tavarat, muistaa ottaa mukaan tärkeät asiat,…

Meillä on nyt vähän isompi asuntoauto ja tilan tuntu on ihan erilainen. Ja sisätilojen valoisuus ilahduttaa myös 🙂 Matkaseuralaisemme eli koirakin on vaihtunut Raskain sydämin jouduimme luopumaan Zinasta nyt syksyllä, mutta onneksi keväällä meille muuttanut Chili (musta kääpiövillakoira) on turvanamme.

 

Finnlinesin kuljetuspalvelut olivat taas kerran melko kalliit, joten päätimme kärsiä Ruotsin läpiajorangaistuksen. Jotta asiat eivät menisi viime tippaan, niin jo klo 13.40 tilasimme liput klo 20.15 lähtevään laivaan Turusta Tukholmaan. Onneksi mahduttiin ja onneksi ehdittiin laivaan.

 

IMG_6851 1
Turku joulutunnelmissa ohikiitävän hetken

IMG_6853 1

Chili oli ekaa kertaa yötä laivalla ja hän ei oikein nukkunut kunnolla, joten mekään emme nukkuneet kunnolla. Chilin piti säännöllisin väliajoin ääntä käytävällä liikkuville ihmisille (Buf…buf…buf…). Melko hyvin kaikki meni kuitenkin.

IMG_6856 1
Chilin mielestä koirahytissä oli aivan ihania tuoksuja aikaisempien vierailijoiden jäljiltä 🙂

Olimme Tukholmassa sianpieremän aikoihin eli klo 6.00 paikallista aikaa. Luotimme siihen, että koko laiva herätetään aamiaiselle, mutta näin ei käynytkään. Oveen koputettiin vasta 15 minuuttia ennen laivan saapumista satamaan, joten meille aamiaisen varanneille se tarkoitti sitä, että Juhani nappasi kupongeilla aamiaisen mukaan laivan kahviosta, kun minä, koira ja koiran sänky siirryimme autokannelle. Koiran ulkoilutus jäi tällä erää siihen, että Chili pissasi autokannelle.

Turussa oli n. 4 astetta lämmintä, kun ajoimme laivaan. Tukholmassa oli aamulla 6-7 astetta ja keli oli ihan yhtä märkä ja valoton kuin Suomessakin. Lähdimme ajelemaan kohti Tanskaa. Mitään ihmeellistä ei tapahtunut. Välillä pysähdyttiin koiran ulkoilutusta varten ja keitettiin kahvit. Emme halunneet jäädä Ruotsiin yöpymään, koska Ruotsissa camping alueita on avoinna talvisaikaan aika harvassa ja hinta on melko korkea.

IMG_6861
Pissatauko. Tais olla ekat askeleet Ruotsissa Chilille…
IMG_6872
Grännan kieppeillä

Saavuimme Helsingborgiin, josta menimme laivalla Helsingøriin, Tanskaan.

IMG_6884
Ruotsista Tanskaan

Seuraava laivamatka oli Rödbystä Puttgardeniin ja voilá: olimme Saksassa.

IMG_6890

IMG_6891
Yksisarviset on nyt in. Kuva laivalta.

Yövyimme Stellplatz Heiligenhafenissa, jonka varustelutaso on aivan loistava. Paikkaan mahtuu 99 asuntoautoa ja yöpyminen maksoi n. 15 e + turistiveron. Yöpymisen hinta riippui siitä, kuinka lähelle huoltorakennusta halusi parkkiin. Kun yöpyminen oli maksettu, laite antoi kortin, jolla aukesivat vessa ja suihkut. Kaikki toimi sähköisesti – jopa vessan käsienpesuvesi ja -saippua. Vessassa sai viettää maksimissaan 15 minuuttia kerrallaan, jonka jälkeen sähköinen lukko aukeaa. Kannattaa varmaan syödä tarpeeksi kuituja ennen tänne tuloa 🙂 Suihkussa ensimmäinen 5 minuuttia oli ilmainen, mutta jos halusi viettää siellä enemmän aikaa, niin se maksoi vähän extraa.

IMG_6897

 

IMG_6899
Sieltä saa kaiken…
IMG_6901
Vessan sähkölukko. Näitähän ihmettelevät vaan me maalaiset 🙂

Aamulla auton oveen koputettiin ja saimme Heiligenhafenin kaupungilta tervehdyksen eli joulupukkisuklaata ja kestokassillisen turistitietoa Heiligenhafenista.

Perjantaina 20.12.2019 matka jatkui kohti Kasselia. Kävimme ensin Heiligenhafenista lähdön jälkeen Fleggaardissa (tarjolla juomaa, elintarvikkeita, karkkia, yms), jonka  jälkeen Aldissa. Ajelimme Walsrodeen ja totesimme, että meiltä puuttuu joulukalat, joten visiitti Kauflandiin lienee paikallaan.

IMG_6909
En kehota ketään ostamaan mitään alkoholipitoista, mutta jos sattuu täällä päin ajelemaan ja viini maistuu, niin kannattaa poiketa. 

 

IMG_6918
Oli kaikenlaista Minttuakin tarjolla

Ensin kuitenkin täytimme kaasusäiliön ja tankkasimme dieseliä tankkiin (hinta 1,20 e/L).

IMG_6925
Auringonpaiste helli meitä matkalla. Oli melkein lämmin 🙂 Noi rasiat tuolla ikkunan alareunassa on tietulleja varten.

Ennen Kauflandia kävimme  naapuritontilla Fressnapf -eläintarvikeliikkeessä ja hankimme Chilille turvavyön ja vähän makupaloja. Seuraavaksi oli vuorossa Obi (rautakauppa, joka vastaa meillä Bauhausia). Auton vessan hana oli halki ja tarvitsimme siihen uuden ja sen lisäksi halusimme suihkuun toisenlaisen suihkupään. Muutamalla kympillä saimme tarvitsemamme.

IMG_6935
Fressknapf -kaupan koira ja Chili tapasivat ovella.

Olimme alunperin suunnitelleet shoppailureissua Reimo -caravantarvikkeisiin erikoistuneeseen liikkeeseen, mutta perisaksalaiseen tapaan liike on suljettu sunnuntaina ja maanantaina 23.12. he jäävät lomalle ja ovat auki seuraavan kerran vasta ensi vuonna. Myöskään Fritz Bergereitä ei just sattunut lähistöllä olemaan, joten Obi oli hyvä vaihtoehto.

Kauflandista saimme paria eri laatua lohta ja vähän kaviaaria, joten joulun ruokailu on turvattu. Ja jos ihmettelette shoppailuintoamme just nyt, niin Saksassa juhlapyhät ja sunnuntait ovat vielä usein vapaapäiviä, joten kaupat eivät ole auki. Olemme kerran uudenvuoden aattona syöneet wienersnitseliä suunnilleen ainoassa avoinna olevassa moottoritien varren ravintolassa, koska kaikki muut kaupat, ravintolat ja jopa kebab -kioskit olivat menneet sulki klo 14.00. Opimme kerrasta 🙂

Saavuimme illalla Kasseliin (Kassel camping & wohnmobilplatz) ja maksoimme taas yöpymisemme automaattiin. Tällä alueella ei ollut vessoja ja suihkuja, mutta jos kadun toisella puolella oleva campingalueen puoli olisi ollut auki, siellä olisi varmaan ollut nekin mukavuudet käytettävissä. Yöpyminen maksoi 15 euroa.

IMG_6944
Kasselin maksuautomaatti. Vain kortit kävivät.

Kävin Chilin kanssa lenkillä ja sillä aikaa Juhani täytti automme vesisäiliön, joka on hulppeat 235 litraa (entisessä autossa oli vajaa 100 litraa). Luksusta!

Illalla söimme iltapalaa ja kuuntelimme jouluista musiikkia á la Leevi and the Leevings (Elämää, Mieletön Melinda, Jouluaattona kännissä, Poika nimeltä Päivi, jne). 😀

Palaamme taas huomenissa!

Anne ja Juhani sekä Chili

 

2 kommenttia artikkeliin ”19.-21.12.2019 Suomesta kohti etelää Ruotsin, Tanskan ja Saksan kautta. Mukana myös Chili.

  1. Haluan lukea matkakertomuksensa. Meilläkin on villakoira, joka on aina mukana kaikkialla. Matkustamme yleensä kesäaikaan. Viime keväänä olimme 2 kk Ranskassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s